Hakemlerimiz, Uluslararası Arenada Gurur Kaynağımız Oldu

Türkiye Voleybol Federasyonu Merkez ve Hakem Gözlemci Kurulu (MHGK) Başkanı ve Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Hakem Kurulu Üyesi Aziz Yener, Lüksemburg’ta yapılan CEV Hakem Kurulu toplantısına katıldı.

 

Genç hakemlere yönelik yapılacak eğitimler ve hakem klasmanlarının yeniden belirlendiği toplantıda uluslararası hakemlerimizden Erdal Akıncı, Nurper Özbar, Onur Hoşnut, Dünya’da ve Avrupa’da en üst seviye müsabakalarını yönetme hakkını elde ettiler. Erdal Akıncı ve Nurper Özbar Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) 1. grubunda, Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) B2 grubunda, Onur Hoşnut ise CEV 1. Grubunda, FIVB C grubunda yer aldılar.

 

Toplantıda yapılan değerlendirmeler sonunda, uluslararası hakemlerimizden Ozan Çağı Sarıkaya’nın görev aldığı Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde; 2017’de Sadettin Deneri’ye, 2018’de Burhan İlhan’a hakemlik görevi verildi. Ayrıca, 2015’te Ankara’da açılan uluslararası aday hakem kursunda başarılı olan Yavuz Akdemir, Erol Akbulut ve Ramazan Çevik ise aday hakemlik süreçlerini tamamlayarak, uluslararası hakem olmaya hak kazandılar.,

Bu Yazıya Oy Verin