Millilerimiz H Grubu’nu Lider Olarak Tamamladı

2017 FIVB U21 Erkekler Dünya Voleybol Şampiyonası Finalleri’nde mücadele eden 21 Yaş Altı Erkek Voleybol Milli Takımımız, bugün (29 Haziran 2017 Perşembe), Çek Cumhuriyeti’nin České Budějovice şehrinde, 6.421 seyirci kapasiteli Budvar Arena’da oynadığı sıralama etabı H Grubu üçüncü ve son maçında, Japonya’ya 21-25, 22-25, 25-23 ve 20-25’lik setlerle 1-3 mağlup olmasına rağmen grubunu lider olarak tamamladı.

Karşılaşmanın istatistikleri için tıklayınız.

 

Millilerimiz, statüye göre H Grubu’nu ikinci sırada tamamlayan Mısır ile 9-12 turunda karşılaşacak. Müsabaka, 01 Temmuz 2017 Cumartesi günü, Türkiye saati ile18.30’da başlayacak.

 

U21 Erkek Voleybol Milli Takımımız karşılaşmadan galip ayrılırsa, İtalya – Ukrayna eşleşmesinin galibiyle 9’unculuk – 10’unculuk karşılaşması oynayacak. Ay-yıldızlılarımız müsabakadan mağlup ayrılırsa, diğer eşleşmeden mağlup ayrılan ekiple 11’incilik – 12’ncilik müsabakasına çıkacak.

 

H Grubu’nda üçüncü maçların sona ermesinin ardından oluşan son puan durumu şöyle;

TAKIM MAÇ G M PUAN
TÜRKİYE 3 2 1 6
UKRAYNA 3 2 1 6
JAPONYA 3 2 1 6
FAS 3 0 3 0

NOT: Grup sıralamasında, önce takımların aldıkları galibiyet sayısı, sonra kazandıkları puan, sonra kazandıkları set sayısı ve set puanı dikkate alınır. Tüm bu kriterlere göre eğer eşitlik bozulmazsa, grupta iki takım arasında oynanan maçı kazanmış olan ekip, grubu rakibinin üstünde tamamlar.

 

Turnuva Statüsü

Turnuvaya katılan 16 takım, dört ayrı grupta yer alır. Takımlar, tek devreli lig usulüne göre birbirleriye karşılaşır. Grup karşılaşmalarının sonra ermesinin ardından, kendi grubunu ilk iki sırada bitiren sekiz takım, E ve F Grubu olarak iki gruba ayrılarak, bir kez daha tek devreli lig usulüne göre birbirleriyle karşılaşır. İkinci grup etabını ilk iki sırada bitiren takımlar, çapraz eşleşerek yarı finalde mücadele etmeye hak kazanırlar. İkinci grup etabını son iki sırada bitiren takımlar ise, 5-8 turunda karşılaşırlar.

İlk grup etabında kendi gruplarını üç ve dördüncü sırada bitiren takımlar ise, G ve H grubu olarak iki gruba ayrılarak bir kez daha tek devreli lig usulüne göre birbirleriye karşılaşır. İkinci grup etabını ilk iki sırada bitiren takımlar 9-12, gruplarını üç ve dördüncü sırada bitiren takımlar ise 13-16 turu karşılaşmaları için birbirleriyle çapraz eşleşirler.

 

Bu Yazıya Oy Verin