Türkiye Voleybol Federasyonu, 60. Yılını Kutluyor: “Hepimiz Aynı Takımdayız”

60 yıllık tarihi ve bugüne kadar elde ettiği başarıları ile Türk sporuna damgasını vuran Türkiye Voleybol Federasyonu, 60. Yılı için tasarlanan yeni logosunu ve 60. Yılı için özel olarak bestelenen marşını bir lansman töreni ile tanıttı.

Türkiye Voleybol Federasyonu’nun , 60. Yıl Lansmanı için düzenlediği basın toplantısına; TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, TVF Yönetim Kurulu Üyeleri, CEV Asbaşkanı Özkan Mutlugil, TVF Sponsorlarından Vestel Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Ergün Güler, Mikasa Türkiye Distiribitürü Finspor Genel Müdür Ari Aker de katıldı.

Ayrıca lansmanda; Türk voleyboluna imza atmış eski sporcu, hakem, antrenör, Milli Takım kaptanlarımız Eda Erdem Dündar, Burutay Subaşı ve Çağla Akın ile değerli medya mensupları da hazır bulundu.

“Hepimiz Aynı Takımdayız” mottosunun tanıtıldığı toplantıda, Türk voleybolunun tüm başarıları tek vücut halinde kutlayan bir camia olduğu vurgulandı.

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ Afrin’de şehit olan askerlerimizi anarak başladığı konuşmasında, 60 yılın bir özetini yaparak takım sporlarında milli takımlar, kulüpler, hakemler ve atılan kurumsallık adımları düzeyinde, özellikle son yıllarda uluslararası arenada  elde ettiğimiz başarılarla, ülkemizin önde gelen takım spor branşı olmaktan duydukları gururu dile getirdi. ‘’Sürdürebilir başarı ile geride bıraktığımız 60. Yılımızı, yeni logo, marş ve belgesel ile taçlandırmayı planladık. Logomuzu ve marşımızı bugün sizlerle paylaşıyoruz. Belgeselimizin hazırlıkları da tüm hızıyla devam ediyor. Voleybolumuzu ileriye taşımak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

TVF Başkanı Üstündağ sözlerine; 8 Mart Dünya Kadınlar Günüydü. Bu vesile ile yönetim kurulunda, merkez hakem ve gözlemci kurulunda, eğitim kurulunda kadın yöneticilerin bulunduğu kadın dostu bir federasyon olarak Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak devam etti.

60 Yıllık Yolculuğumuzda Türk voleybolunun gelişmesi için çalışmaya devam edeceklerini ifade eden TVF Başkanı Üstündağ; “Yaptığımız çalışmalara destek veren sponsorlarımızla daha da büyüğümüzün de farkındayız. Sponsorlarımız; Spor Toto, Acıbadem, Vestel, Türk Hava Yolları, Amway, PTT, Mikasa ve Honnes’e teşekkür etti.”

“Çarpıcı bir iş birliği örneği olarak, sponsorlarımızdan Amway’le “Filenin Fidanları” adıyla başlattığımız sosyal sorumluluk projemiz ile 2014’ten bu yana 81 ilde 200 bin çocuğa mini voleybol seti temin ettik ve geleceğin sporcularının yetişmesine destek olduk.

Türk voleybolunun 60 yıllık tarihinde elde edilen başarılara değinen Üstündağ,”Kulüpler bazında son yıllara baktığımızda Türkiye’nin Avrupa Kupaları’na ambargo koyduğunu görüyoruz. Özellikle bayan kulüp takımlarımız, Avrupa ve dünyada kazanılmadık kupa bırakmadı. Avrupa Kupaları’nda 8 birinciliğimiz, 7 ikinciliğimiz, 9 üçüncülüğümüz, Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda 5 birinciliğimiz, 1 ikinciliğimiz, 2 üçüncülüğümüz bulunuyor.

Özellikle Avrupa Kupaları’nda zirvenin değişmeyen tek ismi olan Türkiye; CEV’in ülke takımlarının Avrupa Kupaları’nda aldığı puanların baz alınarak oluşturulduğu sıralamalarda bayanlarda 489,67 puanla 1’nci; erkeklerde ise 316,33 puanla 3’üncü sırada yer alıyor.

Ayrıca;  Türkiye’ye Enerji Veren Kadınlar Ödül Töreni’nde, Türk sporuna yaptığı katkı ve başarılarından ve toplumda üstlendikleri sorumlulukla kadınlara ilham olmalarından dolayı ‘Jüri Özel’ ödülüne layık görülen VakıfBank Bayan Voleybol Takımını da kutluyorum” dedi.

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Üstündağ, “Federasyon olarak kurumsallaşmayı ve başarıyı ilke edindik. Dolasıyla biz Türk voleybolunu hem kurumsal kimlik, hem sportif başarı hem de altyapıdaki başarılarıyla ön planda tutmayı hedefliyoruz. 2018 yılında, Bayan Milli Takımımız, 29 Eylül – 20 Ekim tarihleri arasında Japonya’da düzenlenecek FIVB Dünya Voleybol Şampiyonası’na katılacak. Ayrıca Milletler Ligi ve Akdeniz Oyunları’nda boy gösterecek. Her zaman olduğu gibi orada da kürsünün en üst basamağını hedefliyoruz. Bu yıl ayrıca, Erkek Milli Takımlarımız İspanya’da Akdeniz Oyunları’nda ve Avrupa Ligi’nde mücadele edecekler. Milli Takımlarımız alt yaş kategorilerinde ise Nisan ayında hem bayanlarda hem erkeklerde Avrupa Şampiyonası’nda yer alacaklar. 2017’de olduğu gibi 2018’de de çok daha iyi olacağımızı düşünüyoruz.

Ayrıca 2019 yılında CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası Finalleri’ne ev sahipliği yapacağız. Hakemlerimiz, Dünyada ve Avrupada artan bir ivmeyle önemli görevler almaya devam ediyor. 60. Yılımızda en yüksek seviyeye erişerek 21 hakemimiz Dünyada ve Avrupada görev aldı.” şeklinde konuştu.

Gerçekleşen lansmanda söz alan; ilk erkek milli takım oyuncusu Melih Çelebi, eski TMOK Yönetim Kurulu Üyesi ve uluslararası hakemlerimizden Oktar Tertemiz, TVF Teknik Kurulu Başkanı ve Erkek Milli Takımlar Koordinatörü Semih Oktay, Sakarya’da yürüme güçlüğü çeken öğrencisini sırtına alarak taşıyan Yahya Celep öğretmen, A Bayan Milli Takım kaptanı Eda Erdem Dündar, A Erkek Milli Takım kaptanı Burutay Subaşı ve U23 Bayan Milli Takım kaptanı Çağla Akın, 60. Yılı kutlayan mesajlarını ilettiler.

Lansmanda; 94 yaşındaki ilk erkek milli takım oyuncusu Melih Çelebi ile 2017’de Dünya Şampiyonu olan U23 Bayan Milli Takımı kaptanı Çağla Akın bir araya gelmesi salonda bulunanlara duygusal anlar yaşattı.

Özel bir video ile sunumu yapılan 60. Yıl Logosu ve Marşı, katılımcılardan büyük alkış aldı. TVF Başkanı Üstündağ, “Bu başarı hepimizin. Hiç durmadan, çalışmaktan hiç vazgeçmeden, hep inanarak yürüdüğümüz bu yolda hep beraberdik. Sponsorlarımız, kulüplerimiz, sporcularımız, hakemlerimiz, velilerimiz, antrenörlerimiz, çalışanlarımız ve bütün voleybol camiamız, bu başarı hikayesinde aynı takımdayız. Bu takımdaşlığı tribünde de beraber yaşayacağımız şekilde notalara döktük. “dedi.

Sözlerini 60. Yıl logosunun yanı sıra “Bu bahsetmiş olduğum yapı taşlarımızı ve bizi biz yapan hikayelerimizi anlatan bir belgesel hazırlığımız var. Yine Tüm camiamızı Eylül ayında Ankara’da özel bir gecede bir araya getirmeyi planlıyoruz” diyerek noktaladı.

Bu Yazıya Oy Verin