TVF ile Kepez Belediyesi ve Kepez Bld. Spor Kulübü Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ile Antalya Kepez Belediyesi ve Kepez Belediye Spor Kulübü arasında üçlü işbirliği protokolü imzalandı.

Gerçekleşen imza törenine; TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, TVF Liglerden Sorumlu Asbaşkanı Ahmet Göksu, Antalya Kepez Belediye Spor Kulübü Başkanı Ahmet Ünlüoğlu, Kepez Belediye Spor Kulübü antrenörleri, sporcuları, Antalya Voleybol İl Temsilcisi Kenan Gürkan ve basın mensupları katıldı.

Antalya Kepez’de akademik eğitim almış sporcuların yetiştirilmesi ve bu sporcuların spor altyapısına kazandırılmasını amaçlayan projenin temelleri Ankara’da atıldı. Geliştirilen ve Türkiye’de voleybolun altyapısını güçlendirerek sporcuların kazanılmasını sağlayacak ve özellikle voleybolun geniş kitlelere yayılmasını sağlayacak projenin imzaları ise; Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve Antalya Kepez Belediye Spor Kulübü Başkanı Ahmet Ünlüoğlu arasında atıldı.

Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından kurulan ve Türkiye’de; 6-12 yaş arasındaki çocukları voleybol ile tanıştırmayı ve lisanslı sporcu sayısını artırmayı hedefleyen Fabrika Voleybol projesiyle, Kepez Belediyesi Spor Kulübü’nün voleybol akademisinde eğitim alan sporcular altyapılara hızlı bir şekilde geçiş yapabilecek. Ayrıca; milli takımın ihtiyacını karşılayabilecek sporcuların yetişmesi sağlanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile hayata geçirilen Eğitimde işbirliği protokolü kapsamında; Türkiye Voleybol Federasyonu’na bağlı Fabrika Voleybol Okulları’nın eğitim sistemi uygulanacak ve ilk olarak açılacak iki yeni Fabrika Voleybol Okulu ile Antalya ilinde birçok minik voleybolcuya ulaşılması sağlanacak.

İmza töreninde konuşan Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ; “Voleybol camiasının güzel insanları, bu güzel ve anlamlı günde bir arada olmaktan dolayı çok mutluyum. Hepinize hoş geldiniz diyorum. Türk voleybolu, elde ettiği başarılar ile Türkiye’nin en başarılı takım spor branşı haline geldi, daha da iyi yerlere gelecektir. Avrupa’nın ve dünyanın en iyi liglerine sahibiz. 23 Ağustos – 8 Eylül 2019 tarihlerinde ise ilk kez 4 organizatör ülkenin ev sahipliğinde düzenlenecek A Bayanlar Avrupa Voleybol Şampiyonası’na 16 yıl aradan sonra ev sahipliği yapacağız. Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda grup karşılaşmaları, çeyrek final ve madalya karşılaşmaları Ankara’da oynanacak. Voleybol adına gurur verici bir şey. Bu noktalara ve bu başarılara gelmemizin yegane sebebi altyapılardır. Türkiye Voleybol Federasyonu olarak altyapılara büyük önem veriyoruz. Altyapı olmadan başarı da olmaz. Federasyon olarak 6 yıl önce hayata geçirdiğimiz Fabrika Voleybol projesi, Türkiye’de; 6-12 yaş arasındaki çocukları voleybol ile tanıştırmayı ve lisanslı sporcu sayısını artırmayı hedeflediğimiz bir projeydi. Bu bağlamda Ankara Fabrika Voleybol Okulumuzda 6 yıl önce voleybola başlayan iki genç sporcumuz, bugün milli takımlarda görev yapıyor. Bizim için gurur vericidir. Fabrika Voleybol okullarımızın yanı sıra Spor Lisemiz bulunmaktadır. Bugün Türk sporunda yer alan federasyonlara baktığımızda spor lisesi bulunduran tek federasyon Voleybol Federasyonudur. Federasyon olarak; Spor Lisesi’nin yanı sıra 200 öğrencisi bulunan yurdumuz da mevcuttur. Fabrika Voleybol Okulları projemizin dışında bugün ilk kez Antalya Kepez Belediyesi ve Kepez Belediye Spor Kulübü ile işbirliği protokolüne imza atıyoruz. Bu tarz başarıların gelmesi için böyle güzel işbirliklerine ihtiyacımız var. Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün Türk sporuna, Türk voleyboluna verdiği destek ve katkı çok değerlidir. Kepez Belediye Spor Kulübü Başkanı, kardeşim dediğim Ahmet Ünlüoğlu ise; uzun yıllardır yakın dostumdur. Atılan imzaların Türk voleybolu ve sporu için hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyor, sizlerin huzurunuzda bir kez daha Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve Kepez Belediye Spor Kulübü Başkanı Ahmet Ünlüoğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise; “Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve yönetimini ağırlamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Bugün çok önemli bir projeye imza atmak için bir aradayız. Fabrika Voleybol projesi, voleybol altyapısını güçlendirmek ve voleybolun geniş kitlelere yayılmasını sağlaması için çok önemli bir adım. Bu vesileyle hayata geçireceğimiz işbirliğinin protokolünde verdiği katkılardan ötürü Sayın Voleybol Federasyon Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve TVF Liglerden Sorumlu Asbaşkanı Ahmet Göksu’ya sizlerin huzurunuzda bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Fabrika Voleybol projemiz hayırlı, uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

İmzaların atılmasının ardından TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Türk voleyboluna katkılarından ve desteklerinden ötürü Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve Kepez Belediye Spor Kulübü Başkanı Ahmet Ünlüoğlu’na teşekkür ederek plaket takdim etti.

İmza töreni çekilen aile fotoğrafı ile son buldu.

 

Bu Yazıya Oy Verin