Beach Tour Plaj Voleybolu Turnuvaları Duyurusu

Antalya, İzmir, İstanbul, Bursa ve Balıkesir illerinde değişik seviye ve yaş kategorilerinde Beach Tour amatör plaj voleybolu halk turnuvaları düzenlenecektir.

  • 6-7 Mayıs 2023 tarihlerinde Antalya’da,
  • 6-7 Mayıs 2023 tarihlerinde İzmir’de,
  • 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde İstanbul’da, (Hobi, Yaş Grupları ve Veteranlar sadece, Pro Açık kategorisi sonraki bir tarihte olacak)
  • 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde Balıkesir / Erdek’te, (Sadece Pro Açık – 20.000 TL ödüllü* daha sonra kesinleşecektir.)
  • 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde Bursa’da (Hobi, Yaş Grupları ve Veteranlar sadece, Pro Açık kategorisi sonraki bir tarihte olacak)

Yukarıdaki tarihlerde müsabakalar başlayacaktır. Müsabaka bitiş günleri katılıma göre yapılacak maç programına bağlı olacaktır. Üniversite sınavına girecek yaş kategorilerindeki sporcuların maç tarihleri sınavdan sonraki günlerde olacak şekilde ayarlanacaktır.

SON KAYIT TARİHLERİ:

  • Antalya Beach Tour – 2 Mayıs 2023 – 18:00
  • İzmir Beach Tour – 2 Mayıs 2023 – 18:00
  • İstanbul Beach Tour – 12 Haziran 2023 – 18:00
  • Balıkesir Erdek Beach Tour – 12 Haziran 2023 – 18:00
  • Bursa Beach Tour – 12 Haziran 2023 – 18:00

KAYIT YÖNTEMİ:

Katılımcıların https://plaj.voleybolpark.com/Misafir sayfasına üye olup ilgili turnuvaya kayıt yaptırması ve sonra kayıt yaptıran diğer takım arkadaşını seçerek takım oluşturması gerekmektedir. Önce her iki oyuncunun siteye giriş yapıp bireysel olarak turnuvaya kaydolması daha sonra da takım kaptanın “Takım Oluştur”a girip diğer takım arkadaşını seçip o turnuva için takım oluşturması gerekmektedir. Daha sonra da lisans belgelerini turnuvanın yoklamasında TVF görevlilerine teslim etmeleri gerekmektedir. www.tvfbeach.com henüz aktif değildir. Site aktif olduğunda ve kayıtlar başladığında ayrı bir duyuru ile duyurulacaktır.

ÖNEMLİ NOT: Beach Tour turnuvaları amatör turnuvalardır. PRO Beach Tour turnuvaları ile karıştırılmamalıdır. Beach Tour turnuvalarında önemli olan hobi, kitlesi ve genç yaş gruplarına düzenli olarak plaj voleybolu sporunu yaptırmaktır. Bu turnuvaların içinde Pro Açık kategorisi ile de profesyonel sporcuların antrenman maçları yapabileceği ortam yaratmak hedeflenmektedir. Bazı Beach Tour turnuvalarında para ödülü sponsor olması halinde olabilir. Profesyonel bir organizasyon kurgusu da bulunmamaktadır.  Pro Beach Tour turnuvaları önümüzdeki günlerde ayrıca duyurulacak.

Farklı illerde Beach Tour etapları düzenlemek isteyen kurumlar / firmalar [email protected]‘ye başvuruda bulunabilir. Gerekli şartlar kendilerine iletilecektir.

Bu turnuvalara ferdi plaj voleybolu lisansı çıkararak katılım sağlanır. Genel olarak aşağıdaki yaş kategorilerinde erkekler ve kadınlar (kızlar) için ayrı ayrı kayıtlar alınacaktır. Bir kategorinin oluşması için en az 4 takım olması gerekmektedir.

  • Hobi Açık – (yaş ve seviye fark etmiyor)
  • Pro Açık – (yaş ve seviye fark etmiyor fakat daha iddialı olan profesyonel seviye sporcuların katılabileceği kategori)
  • Kulüpler U22 – Kızlar ve Erkekler (1 Ocak 2002 ya da sonrasında doğmuş olmalı)
  • Kulüpler U20 – Kızlar ve Erkekler (1 Ocak 2004 ya da sonrasında doğmuş olmalı)
  • Kulüpler U18 – Kızlar ve Erkekler (1 Ocak 2006 ya da sonrasında doğmuş olmalı)
  • Kulüpler U16 – Kızlar ve Erkekler (1 Ocak 2008 ya da sonrasında doğmuş olmalı)
  • Kulüpler U14 – Kızlar ve Erkekler (1 Ocak 2010 ya da sonrasında doğmuş olmalı) 4×4 (4 kişilik takımlar)
  • Kulüpler U12 – Kızlar ve Erkekler (1 Ocak 2012 ya da sonrasında doğmuş olmalı) 4×4 (4 kişilik takımlar)
  • 45+ – 1978 ve öncesi doğumlu- 2×2 (2 kişilik takımlar)
  • 45+ – 1978 ve öncesi doğumlu- 4×4 (4 kişilik takımlar)
  • 50+ – 1973 ve öncesi doğumlu – 4×4 (4 kişilik takımlar)

Kulüp olarak katılım mümkündür. Kulüp takımlarının fikstürdeki görünümü̈ KULÜP ADI (Sporcu 1 Adı ve Soyadının baş harfi / Sporcu 2 Adı ve Soyadının baş harfi) şeklinde olacaktır.

Kulüp adı yanında ya da yerine Sponsor ismi de kullanılabilir. Kayıt yine yukarıdaki şekilde SPONSOR ADI (Sporcu 1 Adı ve Soyadının baş harfi / Sporcu 2 Adı ve Soyadının baş harfi) şeklinde olacaktır.

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF), müracaat sayısına göre yaş gruplarını değiştirme hakkına sahiptir. Yaş grubunun birinde oynayan oyuncular aynı turnuvada bir başka kategoride oynayamazlar.

Oyuncuların spor yapmaları için herhangi bir engeli bulunmamalıdır.  FIVB, CEV ve TVF tarafından ceza almamış olmalı.

Lisans belgeleri içinde en az 3 hafta önce alınmış sağlık raporu mutlaka aranacaktır. Voleybol sezonu için lisans çıkarmış sporcuların tekrar sağlık raporu çıkarmalarına gerek yoktur fakat mutlaka lisans fotokopisi ya da sağlık raporu fotokopisi diğer evraklarla birlikte verilmelidir.

Her katılımcı sporcu TVF karar ve talimatlarını kabul etmiş sayılır ve tüm sporcuların bu kurallara uymaları zorunludur.

TVF’nin düzenlediği organizasyona katılacağını beyan etmiş olmalarına rağmen katılmayan takımlar, TVF Yönetim ve Disiplin Kurulları tarafından verilecek her türlü kararı kabul etmiş sayılırlar.

Müsabakalara katılacak takımlara seyahat ve konaklama için ödeme yapılmayacaktır.

Forma zorunluluğu bulunmamaktadır fakat takımlar sahaya kendi formaları ile çıkmak isterlerse kendi formalarını kendileri temin ederler ve bu formaların TVF standartlarına göre temin ettirilmesi gerekir.

Takımlar kendileri ile ilgili belge, bilgi, program ve çoğaltılması gereken materyaller ile bunların kullanım hakları konusunda tüm yetkinin TVF’de olduğunu kabul eder.

Takımlar herhangi bir kulüp ismiyle yarışabilecekleri gibi sponsor ismi de kullanabilirler. Ayrıca kendi belirledikleri isim altında da yarışabilirler. Kullanılan takım isimlerinin spor ahlak ve kurallarına uyması gerekmektedir.

Katılım sayılarına göre turnuva formatları ayrıca belirlenecektir. Web sitesinde turnuva formaları belirtilir.

Katılımın yoğun olması durumunda turnuva gün sayısı uzatılabilir. Hafta içi de müsabakalar oynatılabilir. (mesai saatleri sonrası)

Takımlar sahaya antrenör ile ya da antrenörsüz çıkabilir. Antrenörü bulunan takımlarda antrenörün belge/vizeye sahip olması zorunludur. Voleyboldaki antrenörlük belgesine bakılır. Kayıt esnasında antrenörün belirtilmesi ve belgesinin bir kopyasının TVF görevlisine teslim edilmesi gerekmektedir.

Turnuvaların yoklamaları ayrıca katılımcılara bildirilecektir. Müsabakalara kayıt yaptırıp geçerli bir mazereti olup önceden haber vermeyip maça çıkmayanlar sonraki turnuvalara alınmayacaklardır. Web sitesinde belirtilen son katılım tarihine ve turnuvadan çekilmek için verilen son tarihe uyulmalıdır.

GİRİŞ ÜCRETİ ve LİSANS ÜCRETİ UYGULAMASI

Takımlar müsabakalara katılmak için kişi başı 100 TL lisans ücreti ve 100 TL katılım ücreti olmak üzere toplam 200 TL’yi TVF’nin TÜRK EKONOMİ BANKASI (TEB) KIZILAY ŞUBESİ (ŞUBE KODU:138) TR02 0003 2000 138 000 000 30526 IBAN numaralı hesabına yatırıp (Katılım bedelleri yalnızca bu hesaba yatırılacaktır) dekontunu TVF’ye göndereceklerdir. Açıklama kısmında “……. (Buraya takımın adı yazılmalı) Takımı Antalya Beach Tour …. (Sporcu adı ve soyadı yazılmalı) lisans ve katılım ücreti” ibaresinin bulunması gerekmektedir. Takım adının ve sporcu isminin muhakkak belirtilmesi gerekmektedir.

ÖNEMLİ NOT: 2023 için 100 TL lisans ücretini bir kere yatırmak gereklidir. 2023’teki ikinci turnuva ve sonrası için tekrar lisans ücreti gerekmemektedir. Sadece katılım ücreti gerekli olacaktır. Katılım ücreti ve lisanslar son kayıt tarihine kadar yatırılmış ve [email protected] adresine dekontlar gönderilmiş olmalıdır.

Turnuvaya yeter sayıda takım başvurmadığı takdirde turnuva iptal edilebilir, kategori(ler) iptal edilebilir veya birleştirilebilir.

2’ye 2 kategorilerde kulüp takım kadrosuna en fazla iki kişi yazabilir. Yedek oyuncu yoktur.

4’e 4 kategorilerde kulüp takım kadrosuna en fazla dört kişi yazabilir. Yedek oyuncu yoktur. Takım sahaya mecbur kalırsa 3 kişi ile de çıkabilir fakat oyuncu sayısı ikiye düşerse o takım o maçta hükmen mağlup ilan edilir.

Derece alan ilk 4 takıma madalya verilecektir.

Müsabakalarda 1 baş 1 masa hakemi görev alacaktır.

Katılımcılar Beach Tour puanı kazanacaklardır. Bu puanlar Pro Beach Tour giriş sıralamasında kullanılmaktadır.

FIVB kuralları geçerlidir.

TVF Plaj Voleybolu Beach Tour Turnuva Bilgi Sayfasına ulaşmak için tıklayınız.

Bu Yazıya Oy Verin