2019-2020 Voleybol Sezonu Öncesi Hakem Klasman Sınavı Hakkında Önemli Duyuru

2019-2020 voleybol sezonu öncesi ulusal ve uluslararası hakemlere yönelik klasman sınavı, 29 Haziran 2019 tarihinde saat 14:00’te Ankara “The Green Park” otelde yapılacaktır.

Sınav sonucunda başarılı olanlardan 50 hakemimiz A klasmanı, 20 hakemimiz A/B klasmanı, 100 hakemimiz B klasmanı  ve diğer hakemlerimiz de C klasmanı olarak liglerde görev yapacaklardır. Sınavda başarısız olan hakemlerimiz ise klasman dışı kalacaklardır.

Tüm hakemler, voleybol oyun kurallarının yanı sıra 20 soruluk yazılı İngilizce sınavına da tabi tutulacaklardır. Bu sınav sonucunda alınan notlar klasman değerlendirilmesinde dikkate alınacaktır.

2019-2020 sezonundan itibaren tüm ulusal ve uluslararası hakemlerin iki yılda bir olmak üzere Nöroloji, Ortopedi, Göz ve Kulak Burun Boğaz doktorlarından alacakları raporlarını MHGK’ya göndermeleri gerekmektedir. Sağlık raporları yapılan değerlendirme neticesinde MHGK tarafından bilgi portalına işlenecektir.  Sağlık raporlarını göndermeyen ya da sağlık raporları uygun bulunmayan hakemler hiçbir müsabakada görev alamayacaklardır.

Bu Yazıya Oy Verin