A Bayan Voleybol Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonası Playoff Etabına hazırlanıyor!

Avrupa Şampiyonası Finalleri’nde, playoff etabıyla yoluna devam eden A Bayan Voleybol Milli Takımımız, yarın (27 Eylül Çarşamba), Polonya Milli Takımı ile karşılaşacak. Azerbaycan Bakü’deki Ulusal Jimnastik Salonu’nda, Türkiye saati ile 17.00’de başlayacak maç, TRT Spor HD’den naklen verilecek.

Avrupa Şampiyonası’nda playoff oynayacak Milli Takımımız’ın Kaptanı Eda Erdem Dündar ve Başantrenörü Giovanni Guidetti şunları söyledi:

Takım Kaptanı Eda Erdem Dündar: “Bu zor bir oyundu! Ukrayna, Bulgaristan ve Rusya’ya karşı çok iyi bir voleybol oynadı. Bu turnuvadan önce Ukrayna ile iki hazırlık maçı yaptık ve her iki takım da birbirini çok iyi tanıyordu.  İyi bir başlangıç ​​yaptık, ancak üçüncü sette, bir şeyler ters gitmeye başladı – belki de konsantrasyon açıklarımızda bazı hatalar yaptık ve onlar da bunu geri gelmek için kullandılar. Dördüncü sette 19-12 öndeyken, bizi tekrar yakaladılar, ama sonunda Allah’a şükrediyoruz, grup aşamasından geçtik ve şimdi Polonya maçına hazırlanacağız. Salonda bizi destekleyen Türk ve Azerbaycan seyircisine de çok teşekkür ederiz.”

Başantrenör Giovanni Guidetti: “Bu bizim turnuvamız! Her maçta ve her sayı için acı çekmeyi seviyoruz. Bu bizim için zor bir maçtı ‘herşeyi kaybedebilir ve hiçbir şey kazanamayabilirdik’. Oyuncuların gerginliğini anlıyorum. Sonuç olarak, kazandık, ancak hala atak ile ilgili problemimiz var ve gelecek maçlar için bunu halletmemiz gerekiyor. Şu an için önemli olan; bir sonraki turdayız. Bir maç kazandık ancak Rusya ve Bulgaristan gibi iki güçlü takımı zor durumda bırakmış bir takım karşısında 2,5 set yüksek seviyede voleybol oynadık. Şimdi çeyrek finale çıkmak için geçmemiz gereken Polonya maçı var ve bu maça odaklandık.”

Playoff etabında kazanan takımlar çeyrek finale çıkacak, kaybedenler daha önce oynadıkları müsabaka sonuçlarına göre (9-12) derecelerini alacaklar. Milli Takımımız, Polonya’yı geçmesi durumunda, çeyrek finalde Rusya ile karşılaşacak.

Gruplarında birinci olan; Azerbaycan, İtalya, Rusya ve Sırbistan, Avrupa Şampiyonası Çeyrek Finali’ne doğrudan çıkarken, dördüncü olan Macaristan, Gürcistan, Belçika ve Ukrayna takımları ise şampiyonadan elendiler.

Playoff Maç Programı

Ulusal (Milli) Jimnastik Salonu Bakü

26 Eylül 2017 Salı

17.00 (TSİ) | Belarus – Çekya (Çek Cumhuriyeti)

19.30 (TSİ) | Hollanda – Hırvatistan

27 Eylül 2017 Çarşamba

17.00 (TSİ) | TRT Spor HD | Polonya – Türkiye

19.30 (TSİ) | Bulgaristan – Almanya

2017 BAYANLAR AVRUPA ŞAMPİYONASI FİNALLERİ

22 Eylül – 1 Ekim 2017

Azerbaycan: Bakü, Ganja | Gürcistan: Tiflis

Azerbaycan ve Gürcistan’ın ortaklaşa ev sahipliğini üstlendiği ve 22 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında yapılan Avrupa Şampiyonası Finalleri’nde 16 takım mücadele etti. Milli Takımımız, Rusya, Bulgaristan ve Ukrayna milli takımlarıyla C Grubu’nda yer aldı ve maçlarını Bakü’de oynadı. Playoff, çeyrek final, yarı final, altın ve bronz madalya maçları da Bakü Azerbaycan’da yapılıyor.

Statü

  • Gruplarında birinci olan takımlar bekliyor.
  • Gruplarında dördüncü olan takımlar turnuvadan ayrılıyor.
  • Gruplarında ikinci ve üçüncü olan takımlar A-C ve B-D çapraz eşleşerek playoff maçları oynayacaklar.
  • Kazanan takımlar grup birincisi takımlarla Çeyrek Final müsabakası oynuyor. Kaybedenler daha önce oynadıkları müsabaka sonuçlarına göre (9-12) derecelerini alacaklar.
  • Çeyrek Final müsabakasını kazanan takımlar yarı final (1-4), kaybeden takımlar (5-8) müsabakalarını oynayacaklar.
  • Yarı Final müsabakasını kazanan takımlar altın madalya için, kaybedenler bronz madalya için mücadele edecekler.
Bu Yazıya Oy Verin