Dünyanın en büyük Plaj Voleybolu Kulüpler Ligi Türkiye’de Başlıyor

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) tarafından, Türkiye’de ve dünyada ilk kez, sadece kulüplerin katılımıyla oluşturulan ve dünyanın da en büyük ligi olma özelliğini taşıyan TVF Plaj Voleybolu Kulüpler Ligi medya toplantısı, Başkent Voleybol Salonu’nda bugün (13 Nisan Perşembe) gerçekleştirildi.
Toplantıya TVF Başkan Vekili Alper Sedat Aslandaş, TVF Genel Sekreteri Av. Nihal İşçi ve TVF Plaj Voleybolu Yönetmeni Oğuz Değirmenci katıldı.
TVF Başkan Vekili Alper Sedat Aslandaş, medya toplantının açılış konuşmasında şunları söyledi: “Bu yıl, ligin statüsünde değişikliğe gitme kararı aldık. İlk kez sadece kulüplerin katılımıyla bir lig düzenliyoruz. İstatistiklere baktığımız zaman dünyanın en büyük plaj voleybolu ligine sahibiz. Daha önce sporcular bireysel olarak katılım sağlayabiliyorlardı. Ancak kurumsallaşmak ve kulüplerin katılımını sağlamak amacıyla bu statüyü getirdik. Katılımların 20 Nisan 2017’ye kadar devam edeceği ve bugüne kadar Türkiye’den 83 kulübün başvuruda bulunduğu TVF Plaj Voleybolu Kulüpler Ligi’nde; erkeklerde 67, kadınlarda 63 olmak üzere, 130 takımda yaklaşık 300 sporcu mücadele edecek. Bölgesel müsabakalar ve Türkiye finalleri olmak üzere iki aşamalı olarak oynanacak olan TVF Plaj Voleybolu Kulüpler Ligi’nde bölgesel müsabakalar; Antalya, Ankara, Bursa, Elazığ, İstanbul, İzmir, Mersin, Mardin ve Samsun olmak üzere dokuz şehirde, sekizer takımlı, çift devreli lig usulüne göre yapılacak. Bölgelere verilen kontenjanlara göre bu illerden çıkan en iyi takımlar Türkiye Finalleri’ne katılma hakkı kazanacaklar. Sinop’ta Kumkapı Plajı’nda, 30 Haziran-2 Temmuz 2017 tarihlerinde yapılacak olan Türkiye Finalleri’nde toplamda 16 bayan, 16 erkek takımı mücadele edecek. Televizyondan da yayımlanacak olan kadın ve erkek final maçları sonunda kazanan takımlar “2017 TVF Plaj Voleybolu Kulüpler Ligi Şampiyonu” unvanını kazanacak. TVF Plaj Voleybolu Kulüpler Ligi’nin, plaj voleybolunun Türkiye’deki gelişimine katkıda bulunacağına inanıyoruz. Hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum.”
Türkiye’nin plaj voleybolunda öncü ülkelerden birisi konumunda olduğunu belirten TVF Plaj Voleybolu Yönetmeni Oğuz Değirmenci “Bireysel spor dalı olarak düşünülen plaj voleybolunun Türkiye’de lig olarak ilk yapılanması 2009’da başladı. Yaptığımız çalışmalarla plaj voleybolu genel kapsamda son dört yılda oldukça yüksek düzeye ulaştı. Dünya’da da artık iyi bir yere sahibiz ve plaj voleybolu denildiğinde ilk akla gelen ülkeler arasındayız. Balkan Voleybol Birliği ile son iki yıldır görüşmelerimiz devam ediyor. Ligimizin diğer bir versiyonunu küçük değişikliklerle, Balkanlar’da da düzenlemeyi planlamaktayız. Umuyorum ki ilerleyen yıllarda Kulüpler Ligi Balkanlar’a, Avrupa’ya ve Dünya’ya yayılacak. Sporcularımız ligde oynayarak, milli takımlarımıza girme fırsatına sahip olacaklar ve Türk Milli Takımı’yla, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) ve Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) turnuvalarına katılabilecekler. Kulüpleşmede ise önce Balkan, sonra Avrupa rotası planlarımız arasında. Bu yıl takvimimizi çok iyi ayarladık ve salon sezonu ardından plaj voleybolu ligimiz başlayacak. Plaj voleybolu adına iyi ve verimli bir sezon geçireceğimize inanıyorum” dedi.
Bu Yazıya Oy Verin