MHGK Başkanı Aziz Yener, GDS Operatörleriyle Online Toplantıda Bir Araya Geldi

Türkiye Voleybol Federasyonu Merkez Hakem ve Gözlemci Kurulu (MHGK) Başkanı Aziz Yener, AXA Sigorta Efeler Ligi ve Misli.com Sultanlar Ligi’nde görev yapan Görüntülü Değerlendirme Sistemi (GDS) operatörleri ile online toplantıda bir araya geldi.

135 GDS operatörünün katılımıyla gerçekleşen toplantı, Aziz Yener’in hazırladığı sunum ile başladı.

Ülkemizde 2015-2016 sezonundan bu yana kullanılan GDS ile ilgili gelişimin de anlatıldığını sunumda, uygulamada sık görülen eksiklikler hakkında bilgilendirme ve hatırlatmalarda bulunuldu.

Video görüntüleri ile desteklenen toplantıda, GDS ile ilgili Başhakem, Yardımcı Hakem ve GDS Operatörlerinin uyması gereken kuralları tekrar hatırlatan MHGK Başkanı Aziz Yener, özellikle liglerde sezon sonuna yaklaşıldığı bir dönemde sahada adaletli bir yönetim için GDS’nin çok daha iyi uygulanması konusunda uyarılarda bulundu.

Gelecek sezondan itibaren GDS Operatörleri ile ilgili bazı geliştirmeler yapılacağını da açıklayan Türkiye Voleybol Federasyonu Merkez Hakem ve Gözlemci Kurulu (MHGK) Başkanı Aziz Yener, toplantıya katılanların uygulamada karşılaştıkları sıkıntılar hakkında soruları cevapladı.

Bu Yazıya Oy Verin