TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, A ve AB Klasman Hakemleri Ara Seminerine Katıldı

TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, İstanbul ilindeki müsabakalarda düdük çalan A ve AB klasman voleybol hakemlerine yönelik her yıl gerçekleştirilen ara seminerine katıldı.

13 Aralık 2018, Perşembe günü, İstanbul Gençlik Spor İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ara seminerinde TVF Liglerden Sorumlu Asbaşkanı Ahmet Göksu, TVF Asbaşkanı Suat Güler de yer aldı.

TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ yaptığı konuşmada; “2018-2019 sezonu Ara Semineri’ne hepiniz hoş geldiniz. Sizlerle bir arada olmaktan çok mutluyum. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Voleybol camiasının gerçek emekçileri olan hakem ve gözlemcilerimiz bildiğiniz üzere bu yıl Türk voleybolunun hayata geçirilişinin, voleybolu başlangıçının 100. yılı, federasyonumuzun ise 60. yılı. Her zaman belirtiyorum, hakemlik dışında camiada her kademede görev yaptım. Federasyon olarak en çok üzerinde durduğumuz, özen gösterdiğimiz camia hakem camiasıdır. Sizlerin her zaman yanında olacağımızı bilmenizi istiyorum. İki takımın mücadelesinde sahada adaleti dağıtan sizlersiniz. Vereceğiniz her kararda hakkaniyetten ve adaletten şaşmayınız. Verdiğiniz kararlarda hatalar olabilir ancak benim için verdiğiniz kararlarda art niyet olmaması en önemlisidir. Hiçbir hakemimizin art niyetli kararlar verdiğini düşünmüyorum. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar Yönetim Kurulu’nda bulunan arkadaşlarımla birlikte Türk voleybolu için daha iyi neler yapabiliriz diye hizmet etmeye çalıştık. Gözlemcilerimizin ve uluslararası ve üst klasman hakemlerimizin müsabakalara giderken tek tip kıyafetle gitmelerini en başından beri arzu ediyorduk. Sizlere verdiğimiz sözü yerine getirmiş olmaktan büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Hakemlerimizin ölçüleri alınarak hazırlanacak takım elbiseleriniz, lig öncesinde sizlere sunulacak. Artık müsabakalara giderken tek tip kıyafet ile gidebileceksiniz.

Sponsorlarımız bizleri çok seviyor. Biz de sponsorluk anlaşmalarımıza devam ediyoruz. Son olarak bugün Getir’in Kuzeyden su markası ile sponsorluk anlaşmasına imza attık. Geçtiğimiz günlerde de Milli Eğitim ve Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile eğitimde iş birliği Voleybol Her Yerde protokolünü imzaladık. Federasyon olarak önemli işler yapmaya çalışıyoruz, çabalıyoruz, çabalamaya da devam edeceğiz. Bunu da sizlerden, kulüplerimizden aldığımız güç ile gerçekleştiriyoruz. 60. Yılı’mızda ne mutlu ki bize “Hepimiz Aynı Takımdayız… Ara seminerin hepinize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Katılımcı sayısının fazlalığı sebebiyle yıl genelinde yaklaşık 11.000 karşılaşmanın organizasyonunu gerçekleştirmek zorunda olan TVF İstanbul Voleybol İl Temsilciliği’nin yaşadığı salon yetersizliğine değinen TVF Başkanı Üstündağ, “Geçtiğimiz hafta Türk voleybolunun gelişmesi ve yaygınlaşması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ortaklaşa imzaladığımız eğitimde iş birliği “Voleybol Her Yerde” protokolüyle bu sorunu da çözüme kavuşturduk. Türkiye Voleybol Federasyonu artık Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi okullara ait spor saha ve salonları kullanabilecek. Desteklerinden dolayı bir kez daha iki değerli Bakanlığımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ayrıca; İstanbul Voleybol İl Temsilcisi Erdal Fındık’a voleybola yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti.

İstanbul Voleybol Hakem ve Gözlemciler Derneği Başkanı Mehmet Gül, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’a İstanbul voleybol hakemleri ve gözlemcilerine verdiği destek ve katkılarından ötürü teşekkür plaketi takdim etti.

Bu Yazıya Oy Verin