Türkiye, Erasmus+ Sit2Play Uluslararası Turnuvası’nda Namağlup Şampiyon

19-20 Kasım 2019 tarihlerinde İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlenen Erasmus+ Sit2Play uluslararası turnuvasında mücadele eden Türkiye (Karaman Karması), set vermeden namağlup şampiyon oldu.

B Grubu’nda yer alan Karaman Karması, ilk maçında Finlandiya takımını 2-0 (25-10; 25-10), ikinci maçında da Slovenya takımını 2-0 (25-14, 25-19) mağlup ederek grubunu lider olarak tamamladı ve adını yarı finale yazdırdı.

Yarı finalde de Bulgaristan takımını 2-0 (25-11; 25-13) mağlup eden Karaman Karması, finalde ev sahibi İtalya’nın rakibi oldu.

Final mücadelesinde ise; rakibini 25-17 ve 25-13‘lük setlerle 2-0 mağlup eden Türkiye (Karaman Karması), ilk kez düzenlenen organizasyonu set vermeden namağlup şampiyon olarak tamamladı.

Final karşılaşmanın ardından yapılan ödül ve madalya töreninde ise; Karaman Karması’ndan Samet Can Karasu; “En Değerli Erkek Oyuncu” ödülünün sahibi oldu.

Genel Sıralama

1.Türkiye 

2.İtalya

3.Slovenya

4.Bulgaristan

5.Finlandiya 

6.Estonya

Sit2Play Projesi Nedir ?

Avrupa Birliği Erasmus + projeleri kapsamında İtalya ve Türkiye Voleybol Federasyonu resmi ortaklığında 2019 yılı boyunca EACEA (Eğitim Görsel İşitsel ve Kültür İcra Ajansı) tarafından onaylanan ve desteklenen merkezi bir proje olan ‘Sit2Play’ projesi yürütülmektedir.

Proje, İtalya Voleybol Federasyonunun koordinatörlüğünde aşağıda isimleri yer alan toplam 8 ortağın işbirliğinde yürütülmektedir:

– İtalya Voleybol Federasyonu

– Türkiye Voleybol Federasyonu

– Finlandiya Engelliler Federasyonu

– Slovenya Voleybol Federasyonu

– Estonya Voleybol Federasyonu

– Bulgaristan Gençlik ve Spor Bakanlığı

– İtalya Paralimpik Komitesi

– Paravolley Europe

Proje kapsamında engelli, engelsiz – kız ve erkek öğrenciler aynı takımlarda karma olarak “oturarak voleybol” antrenmanları ve turnuvalar yapmaktadırlar.  Projeyle öncelikle, engelsiz öğrencilerin engelli öğrencilerle empati kurması ve sosyal kaynaşmanın sağlanması hedeflenmektedir. Proje, Avrupa ve ülke çapında engellilerin sosyal entegrasyonunu sağlamaya yönelik çalışmaları kapsamaktadır. Toplumun engelliler hakkındaki duygu ve düşüncelerini hem de engellilerin kendileri hakkındaki duygu ve düşüncelerini olumlu yönde değiştirmesine katkı sağlamak hedefler arasındadır.

Bu Yazıya Oy Verin